Deseti dani Bistre donijeli su još jedan koncert KUD-a Bistra i njihovih prijatelja. Osnovna škola u Poljanici otvorila nam je svoja vrata pa smo tijekom 90-minutnog programa brojnoj publici predstavili koreografije koje smo usvojili tijekom ranijih razdoblja.
Visoke temperature nisu nas pokolebale pa su tako sve sekcije našeg društva izvele neku od koregorafija. Piceki, Tičeki, Grojzdeki i Kraluši pokazali su savladane međimurske, zagorske, ražanačke i bistranske plesne pokrete, što je publika prepoznala i nagradila ih velikim pljeskom. Na koncertu su nam se pridružili članovi Muškog pjevačkog zbora Bistrani i KUD Januševec. U ulozi voditeljice bila je naša dugogodišnja članica Štefica Savnik, koja nas je došla posjetiti iz Njemačke. Jedna od točaka bila je ona našega tamburaškog orkestra u suradnji s MPZ Bistrani, koja je ekipi osigurala odlazak na državnu smotru.
Mjesec lipanj za nas je i ove godine radni, a pred nama su još neki nastupi; Šćitarjevo, Bistra – Posvetilovo, te Italija u kolovozu mjesecu.