Prije 10 godina 2006., na inicijativu Martine Šarec, taekwondo trenera i nekolicine entuzijastičnih roditelja osnovan je TAEKWONDO KLUB BISTRA.
Od tada pa do danas klub se isprofilirao u klub koji svake godine okuplja sve više mladih kojih trenutno ima oko 60.
U subotu 30.07.2016. u kulturnom centru Bistra povodom 10. obljetnice u općini Bistra organiziran je kratki film o klubu i najuspiješnijim sportašima kluba.

Uz mnogobrojne zahvale svima onima koji su na bilo koji način u ovih 10 godina sudjelovali u radu kluba posebna zahvala upućena je i svim roditeljima koji su uvijek tu kada je najpotrebnije.
Nazočnima su se obratili dopredsjednik HTS-a Franjo Prot, predsjednik županijskog saveza Boris Makarun i pomoćnik načelnika općine Bistra Darko Sever Šeni koji su posebno čestitali svima na radu, trudu i odricanjima koja su uložili u klub, zahvaljujući što članove kluba uče zdravom životu, sportu, fair playu ….

U ime taekwondo kluba Bistre trenerica Martina Šarec uručila je članovima kluba prigodne pokolne za postignute rezultate i promidžbu taekwondo kluba u Bistri i Hrvatskoj.
Na kraju svečanosti mnogobrojnim zahvalama i čestitkama, članovi kluba zahvalili su trenerici Martini poklonom i obećanjem da će biti još bolji i borbeniji i da će u svojim nastupima dostojanstveno braniti boje svog kluba i svog grada. Zahvaljujemo se svima koji bili dio te naše priče, zahvaljujemo se Zagrebačkoj županiji na velikoj podršci i velikoj pomoći u organizaciji.