Bistransku Čušpajzijadu 2019. organizira Udruga Kuhara Bistranskog Kraja.

Prijaviti se mogu ekipe kao fizičke ili pravne osobe. Kotizacija za natjecanje iznosi 100 kn za koju dobivate bon u istoj protuvrijednosti te ga možete iskoristiti kod glavnog ugostitelja.

Svaka ekipa mora prijaviti koju će vrstu čušpajza pripremati, a organizator nabavlja potrebne namirnice te osigurava svakoj ekipi vodu za potrebe pripreme i pranja te bocu s plinom. Prijavljene ekipe trebaju za svoj nastup osigurati: kotao; plamenik, crijevo i regulator plina te pribor za kuhanje. Natjecanje započinje u 14h, a ekipe trebaju doći 1 h radnije radi pripreme, u 13h. Vrijeme ograničeno za pripremu čušpajza do ocjenjivanja stručnog žirija je max. 3 sata. Nakon pripremljenog čušpajza stručni žiri pojedinačno ocjenjuje svakog natjecatelja i to prema slijedećim kriterijima: miris, okus, boja, vizualni izgled kotla, ukupna razina nastupa ekipe (styling, fair play, zabava…), urednost radne površine. Stručni žiri čine: Tomislav Špiček i Stjepan Lešnjak, predsjednik udruge Bistranskih kuhara

Organizator je za najbolje „majstore čušpajza“ priredio vrijedne nagrade:
1. mjesto – Set za kotlovinu i Šafram poklon paket
2. mjesto – Roštilj i Šafram poklon paket
3. mjesto – Večera za 5 osoba “Kod Špire“ u Bistri i Šafram poklon paket
Sve ostale prijavljene ekipe dobivaju simboličnu nagradu Organizatora.