Dana 14. svibnja 2016. godine održan je 24. Međunarodni UWW turnir “Croatia Open”. Na turniru nastupilo je  12 reprezentacija Europe s oko 110 natjecatelja što potvrđuje iznimnu kvalitetu ovoga natjecanja koji je ujedno bio najjači UWW turnir za kadete kod nas do sada. U kategoriji kadeta nastupa uzrast 1999, 2000. i 2001.godište.

Hrvatska reprezentacija osvojila je ukupno 3 medalje.

Na turniru je nastupio i mlađi dio kadetske reprezentacije koji je ulazno godište u kadete tj. 2001. godište, među kojima je i hrvač HK Bistra Luka Prihistal (2001), te se predstavio u dvije borbe u jakoj konkurenciji s predstavnicima Poljske reprezentacije. Iako je izgubio obje borbe – bodovno trener hrvatske reprezentacije Goran Plavec izjavio je da je jako zadovoljan prikazanim nastupom, te da se vidi da će u budućnosti donijeti dobre rezultate i da se od njega može puno očekivati.

Ujedno je UWW turnir Croatia Open jedan od pripremnih turnira za svjetsko prvenstvo u Gruziji i europsko prvenstvo u Švedskoj koji su na kalendaru svjetske federacije, na kojem se također računa na mlađeg reprezentativca Luku Prihistala.

Stoga ga  u narednim tjednima čeka intenzivno treniranje, te nastupi s reprezentacijom na UWW turnirima.