U Kulturnom centru Bistra jučer je održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Bistra, sukladno nedavno provedenim lokalnim izborima.
U novom sazivu vijećnicima je postalo sedmero izabranih kandidata s liste HDZ-a i HSU-a, troje sa Stjepan Kožić nezavisne liste, dvojica s liste SDP-a te jedan s liste DP-a.
Po konstituiranju Općinskog vijeća za predsjednika istog je jednoglasno izabran Krešimir Gulić a za potpredsjednicu Marija Gregurović, također izabrana jednoglasno, nakon čega su svi vijećnici a potom i novi načelnik Danijel Drviš dali svečane prisege.

U svojem prvom obraćanju novim vijećnicima u funkciji predsjednika Općinskog vijeća, novi predsjednik Krešimir Gulić se zahvalio svima na ukazanom povjerenju uz čestitke svima izabranima u Vijeće te uz želje da Vijeće i ubuduće donosi jednoglasne odluke, kao što je to bilo u većini slučajeva za vrijeme prošlog četverogodišnjeg saziva Općinskog vijeća.

Čestitkama se pridružio i novi načelnik Danijel Drviš, koji je naglasio kako su poželjni svi konstruktivni prijedlozi oporbe uz obećanje kako će se isti redovito razmatrati, na što ga osobito obvezuje potpora velikog broja bistranskih birača čijom je voljom i izabran na mjesto načelnika.

Nadalje, načelnik Drviš zaključno je poručio svima kako će vrata njegovog ureda biti uvijek otvorena svima.