U domaćem nastupu protiv Jamnice nogometaši Bistre neugodno su iznenadili svoju publiku, porazom 1 : 2 kojim su se pozicionirali na osmo mjesto Jedinstvene županijske lige, što je i više nego daleko od najavljivane borbe za vrh ljestvice.

Poraz je utoliko bolniji što su gostujući igrači prvo poluvrijeme odigrali s desetoricom igrača i u njemu ostvarili prednost od 2 : 0, da bi Bistra u nastavku samo ublažila poraz.

Konačni smjer bistranskih nogometaša u jesenskom dijelu natjecanja bit će poznat već do kraja ovoga tjedna, kada će bistranski brod ili krenuti natrag prema vrhu ljestvice ili potonuti u njezin donji dio.

Naime, pred Bistrom su dva vrlo teško susreta. Prvi već u srijedu protiv Laduča, koji se igra u Bistri s početkom u 16,30 sati, a drugi na gostovanju u Hrastju, gdje ih u nedjelju, 2. listopada s početkom u 16 sati, dočekuje Croatia. Dvije pobjede za Bistru bi značile ponovni priključak s vodećima, polovični rezultat ostanak u sredini ljestvice, a poraz potonuće prema njezinom dnu.