U Kulturnom centru Bistra u petak je održana Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Bistra, sazvana povodom 6. prosinca Dana Općine i Dana Župe svetoga Nikole i povodom 20-te godišnjice postojanja općine.
Brojne okupljene goste i uzvanike s Bistrom i Bistranima upoznao je načelnik Krešimir Gulić, a istima je prikazan i novi dokumentarni film Bistra danas, u kojem su pobrojane glavne općinske aktivnosti kroz proteklih 20 godina.
Između brojnih gostiju u radu sjednice prigodnim govorom i čestitkama sudjelovali su potpredsjednik Sabora akademik Željko Reiner, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i saborski zastupnik i načelnik Brdovca Alen Prelec.
Već uobičajeno dodijeljena su javna priznanja za 2015. godinu, građanima, udrugama i tvrtkama za njihov doprinos razvoju Bistre, a ove godine uručeno je sedam zahvalnica, tri medalje i dvije plakete. Najveća priznanja, plakete, ove godine dobili su Lovačko društvo Šljuka, za 70 godina postojanja i razvoj lovstva, i Marija Šimunović, za ostvarene rezultate u oblasti zdravstvene njege i zdravstvene zaštite.