Dan općine i ove je godine svečano proslavljen u Bistri, održavanjem svečane sjednice Općinskog vijeća, kojoj je nazočio veliki broj uzvanika i gostiju te predstavnika društveno-političkog života Bistre i okolice.

U uvodnom dijelu sjednice načelnik Krešimir Gulić predstavio je rezultate ostvarene u tekućoj 2017.godini te dao pregled nadolazećih projekata, koji će dodatno podignuti životni standard Bistre.

Od više gostiju koji su nazočili sjednici, okupljenima su prigodne riječi i čestitke uputili Akademik Željko Reiner, izaslanik predsjednika Sabora i potpredsjednik Sabora, Davor Božinović, izaslanik Predsjednika Vlade i Ministar unutarnjih poslova, Nadica Žužak, zamjenica župana Zagrebačke županije te Damir Benčević, zamjenik gradonačelnika Grada Zaprešića, koji je čestike Bistranima uputio u ime predstavnika susjednih općina i gradova.

U završnom dijelu sjednice najuspješnijim udrugama i pojedincima su dodijeljene javne nagrade i priznanja za 2017.godinu, njih ukupno 17, od kojih su najvrednije dobili DVD Bistra i NK Bistra.

Nakon službenog dijela, događanje je zaključeno prigodnim ručkom i druženjem u Vatrogasnom domu.