Početkom veljače Planinarsko društvo Bistra održalo je redovnu izvještajnu skupštinu, kojoj su uz domaćine nazočili i brojni gosti iz Općine Bistra, Planinarskog društva Zaprešić, KUD-a Jablanovec, Udruge vinogradara Bistra, Lovačkog društva Kuna Jablanovec te Mjesnog odbora Novaki.

Izvješće o radu društva u proteklom razdoblju i program narednih aktivnosti iznio je predsjednik Darko Gašparinčić, koji je i sa skupštinske govornice opetovano pozvao sve ljubitelje prirode i planinarenja da im se pridruže i učlane u društvo.

Da su bistranski planinari osobito aktivni najbolje govore brojna dobivena priznanja od Hrvatskog planinarskog saveza, za obilaske hrvatskih vrhova, koje su dobili: Snježana Dutković i Darko Dutković, Posebno priznanje za obiđenih 125 planinskih vrhova, Zorica Car i Stjepan Car, Posebno priznanje za osvojenih 100 vrhova, Darko Gašparinčić, Srebrna značka za 50 vrhova, te Dragica Gašparinčić i Ivan Šabalj Brončane značke za 25 vrhova.

Ovako vrijednim rezultatima, bistranski su planinari u 2016. godini po broju osvojenih vrhova od svih planinarskih društava bili na sedmom mjestu u Hrvatskoj.