Sukladno epidemiološkim mjerama zbog ugroze koronavirusom, ovoga ponedjeljka u Dječjem vrtiću Kapljica upriličena je svečanost povodom privođenja kraju projekta Rekonstrukcija i dogradnja Dječjeg vrtića te projekta Energetske obnove zgrade.

Ukupan iznos sredstava prvog projekta, za ulaganje u građenje i opremanje dječjeg vrtića, iznosio je 5,32 milijuna kuna, od kojih je 4,70 milijuna kuna osigurano iz sredstava Europske unije, iz Europskog poljoprivrednog fonada za ruralni razvoj, dok je iznos od 612 tisuća kuna osiguran iz vlastitih sredstava osnivača vrtića Općine Bistra.
Ovom dogradnjom i opremanjem vrtića prošireni su smještajni kapaciteti te je poboljšana njegova opremljenost, sukladno potrebama današnjih predškolskih standarda.

Projekt Energetske obnove zgrade vrtića također je sufinanciran od strane EU, putem Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi 2,76 milijuna kuna, od kojih su 2,69 milijuna kuna prihvatljivi troškovi, dok bespovratna sredstva iznose 1,37 milijuna kuna.
Ovim projektom povećana je energetska učinkovitost zgrade, koja će se očitovati kroz uštede toplinske energije za grijanje i smanjenje emisije CO2, a izgradnjom nove ventilacije i kroz povećanje kvalitete boravka i rada u vrtiću.

Svečano otvorenje vrtića rezanjem vrpce zajednički su upriličili od strane domaćina načelnik Krešimir Gulić i naravnateljica vrtića Carmen-Ankica Ljubić te predstavnik Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Saša Bukovac, dok je vrtić blagoslovio novi bistranski župnik Marko Baršić.