U prostoijama DVD-a sinoć je održan zbor građana Donje Bistre, na kojem je uvodno načelnik Krešimir Gulić okupljene upoznao s problematikom zbrinjavanja i ukupne skrbi o kućnim ljubimcima. Naime, novi Zakon o zaštiti životinja stavio je pred jedinice lokalne samouprave velike obaveze na tom planu, dok je dojam da su obaveze neodgovornih pojedinaca zanemarene, odnosno da se iste prelamaju preko leđa općina i gradova. Kako po proračunu azila za zbrinjavanje životinja, boravak zbrinute životinje u istom košta 80 kuna dnevno, ili godišnje cca 30 tisuća kuna, to bi u dogledno vrijeme općinski proračun moglo opteretiti s više stotina tisuća kuna godišnje.

Upravo zbog toga, iz općinske uprave apeliraju na građanstvo na odgovoran odnos prema kućnim ljubimcima, a razradit će se i modeli pomoći za njihovu sterilizaciju i kastraciju te druge mjere.

Nadalje, na zboru je bilo riječi i o potrebi kvalitetnijeg održavanja poljoprivrednih parcela, pa i nekih okućnica, u  koju svrhu će Bistra, zajedno s općinama Jakovlje i Luka, zaposliti poljoprivrednog redara, koji će osim apela po potrebi i kažnjavati neodgovorna postupanja.

Okupljeni su upoznati i s postupkom pripajanja Vodovoda i odvodnje Bistra zaprešićkom komunalnom poduzeću, što je inicirano osnivanjem Aglomeracije Zaprešić, koja će u perspektivi biti jedinim načinom za kandidiranje za sredstva na natječajima Europske unije. Aglomeracija Zaprešić već je u natječajnom postupku za daljnju izgradnju kanalizacijskog sustava, u ukupnoj vrijednosti 460 milijuna kuna, od kojih je 120 milijuna namijenjeno za izgradnju mreže na području Bistre. Osim kanalizacije, na taj način trajno će se riješiti i problem opskrbe vodom, obzirom da dosadašnji kapaciteti bistranskog vodovoda ne zadovoljavaju već dulje vrijeme.

U završnom dijelu zbora, pobrojani su nadolazeći projekti, od kojih izdvajamo uređenje centra Donje Bistre, nogostupa od raskrižja Krapinske i Stubičke ulice u smjeru Jakovlja, uređenje šetnice i prostora negdađnje vojarne te saniranje oborinskih voda u Gajevoj ulici.