Tek što su mjere opreza Vlade Republike Hrvatske, uvedene u cilju prevencije daljnjeg širenja zaraze virusom COVID-19, pretočene u svakodnevne životne aktivnosti putem stožera Civilne zaštite jedinica lokalne samouprave te s kojima smo se ubrzano uskladili, neki doduše ne u potpunosti, Hrvatsku je ove nedjelje zadesila nova katastrofa.
Snažni potres magnitude 5,4 u 6:24 pogodio je središnji dio Hrvatske, posebice Zagreb i njegovu okolicu, budući je njegov epicentar bio u području Markuševca. Nakon prvog i najsnažnijeg potresa, koji se osobito jako osjetio i u Bistri, tijekom dana zabilježeno je više novih podrhtavanja, uobičajenih smirivanja tla, pa je za nadati se da neće biti novih sličnih neugodnih iznenađenja.
Sva ova događanja promijenila su umnogome i sliku Bistre, koju posljednjih dana karakteriziraju ulice bez prometa i pješaka, bez uobičajene graje školaraca, javnih skupova, utakmica, slika kakve bilježimo i u drugim dijelovima Hrvatske, ali i širom svijeta.

Dio tih novih uvjeta i mjera uhvatili smo i okom našeg foto objektiva; puste ulice, dezinficiranje pločnika, autobusnih stajališta, prostora kod raspela u centru Donje Bistre te ostalih javnih prostora na području cijele općine.

Iako je općinski stožer Civilne zaštite svakodnevno prisutan na terenu, donoseći nove mjere koje su osim po oglasnim pločama dostupne i na općinskim internet stranicama www.bistra.hr te na facebook profilu Općina Bistra, nije na odmet još jednom upozoriti sve nas na potrebu odgovornog društvenog ponašanja prema drugima, a time i sebi, posebice vezano uz ponašanja na javnim prostorima, kao i ponašanjima u slučajevima samoizolacije.

Ne zaboravimo, koronavirus možemo kontrolirati a potom i pobijediti samo zajedničkim te odgovornim postupanjima svih pripadnika naše društvene zajednice.