Neizvjesnost s trajanjem te količinom ugroze uslijed pandemije korona virusom promijenila je naše živote, gotovo u svim njegovim segmentima. Narušeni su, a ponegdje čak i u potpunosti zaustavljeni, brojni gospodarski procesi, na društvenom planu bili smo svjedocima brojnih promjena; od zatvaranja škola, vrtića i fakulteta, otkazivanja sportskih te kulturnih manifestacija, onemogućivanja normalnog protoka roba, usluga i ljudi, a da se i ne govori o zdravstvenim promjenama i posljedicama istih po ljudsko življenje.

Sve to u konačnici je proizvelo društvenu krizu, čije su posljedice još uvijek nesagledive i koje ćemo osjećati još više godina, u želji da ovakvoj pandemiji više nikada ne svjedočimo.

Razumljivo, dionikom ovih brojnih negativnih posljedica po ukupni život jest i naša lokalna zajednica, smanjen je općinski proračun, dio društvenih aktivnosti je nepovratno izgubljen, što se je ovoga puta rezultiralo otkazivanjem najpoznatije bistranske manifestacije Dana Bistre. Relaksacija mjera došla je prekasno za kvalitetnu  pripremu i održavanje brojnih kulturnih, sportskih te zabavnih događanja, a nije zanemariv i problem financiranja istih u novonastalim uvjetima.

Sukladno navedenim činjenicama, općinsko čelništvo je donijelo odluku o otkazivanju ovogodišnjih Dana Bistre, a na nama svima je da se nadamo da do istoga više nikada neće doći.