Iako stranka Stjepan Kožić nezavisna lista na hrvatskoj političkoj pozornici postoji tek nešto više od godinu dana, već je uspjela dostići respektabilnu brojku od više od tisuću članova te osnovanih 19 gradskih i općinskih organizacija. Jedan od posljednje osnovanih ogranaka je bistranski, osnovan 4. travnja ove godine, za čijeg je predsjednika izabran Nino Vrban, potpredsjednika Siniša Lešnjak, a tajnika Nikola Kumiša.

Ove srijede u općinskoj vijećnici je upriličeno svečano uručivanje stranačkih iskaznica dosadašnjim članovima stranke Hrvatski laburisti, kojih je više od 90 posto prešlo iz redova Laburista u stranku Stjepan Kožić, među kojima i dva općinska vijećnika te osam vijećnika mjesnih odbora, a iskaznice je primilo i više novoupisanih članova stranke.

Ovom svečanom činu nazočio je i predsjednik stranke Stjepan Kožić, župan Zagrebačke županije, koji je posebno naglasio zadovoljstvo velikim odazivom mladih u stranku, koje je pozvao da svojom mladošću i idejama aktivno doprinesu radu stranke u stvaranju boljeg i kvalitetnijeg života kako u Bistri tako i u cijeloj Zagrebačkoj županiji.
Predsjednik Stjepan Kožić ovom je prigodom naglasio i dobru suradnju s Bistrom, posebice njezinim načelnikom Krešimirom Gulićem, koji je također nazočio tiskovnoj konferenciji, te ujedno izrazio nadu kako će se ista i nadalje ostvarivati.

Predsjednik bistranskog ogranka Nino Vrban ocijenio je dosadašnji rad svojega tima kvalitetnim, uz vjeru kako će isti pod vodstvom predsjednika stranke i župana Stjepana Kožića biti još boljim i sadržajnijim, a što će se dokazati već na skorašnjim izborima za mjesne odbore.

Osnivanjem ogranka u Bistri nastavljeno je širenje stranke na zaprešićkom području, gdje već postoje ogranci u Zaprešiću, Brdovcu, Pušći, Luki i Mariji Gorici, a čiji su predstavnici također  nazočili ovom događanju.