Nakon što je prošle godine osvojio brončanu medalju na Europskom prvenstvu za mlađe kadete u taekwondou (uzrast 10 i 11 godina), ove je godine Jan Flegar napravio dvostruki iskorak u svojoj briljantnoj sportskoj karijeri. Brončanu medalju zamijenio je zlatnom, pokorivši Europu odličnim nastupima i uvjerljivim pobjedama u svih pet borbi.

Treće Europsko taekwondo prvenstvo održano je i ove godine u dalekoj turskoj Antalayi, na kojem je nastupilo petero hrvatskih boraca. Osim zlatnog Jana Flegara, koji je nastupio u kategoriji do 30 kg, medalje su osvojile i drugoplasirana Ana Štimac te trećeplasirana Lucija Jelić.

Janov uspjeh utoliko je veći, što se ovo natjecanje održalo po pravilima kakva ne vrijede u Hrvatskoj, odnosno uz dozvoljene udarce boraca u glavu, a kakva iskustva nemaju naši borci do 12 godina starosti.

Svečani doček zlatnog Jana održat će se sutra, u utorak, u Društvenom domu u Bukovju, dok sam termin dolaska još uvijek nije poznat, budući da su hrvatski borci na ovaj daleki put otišli osobnim vozilima, pa će njihov povratak, osim samog umora, umnogome ovisiti i o vremenskim uvjetima na putu.