Na  dan 15.07.2016. god održana je Svečana sjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije povodom obilježavanja Dana županije održana je u hotelu International u Zagrebu u prisutnosti više od 300 uzvanika.

Sjednici su prisustvovali predsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner, izaslanik i posebni savjetnik predsjednice Republike Hrvatske Mato Granić, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Vesna Kusin, predsjednik Skupštine Grada Zagreba Andrija Mikulić te mnogi drugi uzvanici i prijatelji Zagrebačke županije.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić naglasio je kako je Zagrebačka županija i nadalje jedna od gospodarski najstabilnijih županija u Republici Hrvatskoj. „Prema broju poduzetnika smo na četvrtom mjestu, a gledajući porast njihovih ukupnih prihoda od 12,5 posto u 2015. godini svrstani smo na drugo mjesto, odmah iza Grada Zagreba. Također, uspoređujući ostvareni neto financijski rezultat poduzetnika tj. razliku između ostvarene dobiti i gubitka svih poduzetnika poboljšali smo naš položaj i sada smo druga županija iza Zagreba. Također porasle su investicije za 18,2%, pa je dugotrajna imovina poduzetnika s područja Zagrebačke županije vrjednija 6% u odnosu na 2014. godinu“, rekao je Kožić.

Predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Dražen Bošnjaković rekao je da je Županijska skupština oduvijek bila i nastavit će biti mjesto ravnopravne, demokratske i konstruktivne rasprave čija je odgovornost „marom dobrog gospodara“ raditi na dobrobit svih žitelja županije

Zahvalnica predsjednika Županijske skupštine dodijeljena je Janu Flegaru iz Taekwondo kluba Bistra za naročita postignuća i doprinos u području sporta. Velike čestitke