Jučerašnje događanje u Društvenom domu u Bukovju ipak nije bilo povratak ratnika, već povratak odličnog bistranskog taekwondo borca Jana Flegara, prvog Bistrana osvajača europskog zlatnog odličja.

Povratak iz Turske, s trećeg Europskog taekwondo prvenstva, trajao je punih 25 sati, budući je bistranska momčad na prvenstvo išla osobnim vozilom, ali umor od dugog puta nije ostavio traga na proslavi zlatnog odličja, kojoj su se odazvali Janovi kolege iz kluba, njihovi roditelji, prijatelji te brojni bistranski poklonici ovog borilačkog sporta.

Nakon odrađenih obaveza prema novinarima, pobjednička momčad nastavila je slavlje uz pjesmu i glazbu Tamburaškog sastava Susedi, koji su kao i lani uveličali povratak osvajača vrijednog odličja, pa je druženje potrajalo do kasnih večernjih sati.

Osvajanje ove zlatne medalje u kategoriji mlađih kadeta najveći je uspjeh u dosadašnjoj sportskoj karijeri Jana Flegara, a ujedno i najvredniji rezultat Takwondo kluba Bistra od njegovog postojanja, kao i njihove trenerice Martine Šarec, kojoj je ovo zlatno odličje najveće ostvarenje u bogatoj trenerskoj karijeri.