17.06.2017. u Zagrebu u dvorani gimnazije Sesvete, održan je Croatia Open – međunarodni turnir u hrvanju grčko rimskim načinom za uzrast kadeta.

Turniru je ove godine pristupilo 90 hrvača kadeta iz čak 13 nacionalnih reprezentacija – Bosne i Hercegovine, Češke, Danske, Njemačke, Mađarske, Italije, Moldavije, Rumunjske, Srbije, Slovačke, Slovenije, Sjedinjenih američkih država i naravno domaćina Hrvatske.

Naš Luka Prihistal osvojio je zlatno odličje u kategoriji do 58 kilograma. U kategoriji do 58 kilograma nastupalo je 10 hrvača te kroz visokokvalitetan i iscrpljujući nastup naš Luka ostvario je hvale vrijedan rezultat. Valja naglasiti da je ovo bio turnir reprezentacija, a Luka je član kadetske reprezentacije već drugu godinu za redom. Predstoje nam još turniri u Srbiji te pripreme i zatim Europsko prvenstvo u Sarajevu.

Za vrijeme Lukinog reprezentativnog nastupa nekolicina naših hrvača nastupila je na turniru Gospić open. Od četiri natjecatelja Leo Prihistal je suvereno pobijedio sve svoje protivnike tušom te u kategoriji do 53 kilograma u uzrastu starijih dječaka osvojio prvo mjesto. Također u kategoriji starijih dječaka Matej Jelavić ostvario je odličan uspjeh osvojivši drugo mjesto u kategoriji do 100 kilograma. Nastupili su još Mihael Škrlin Batina i Kristijan Nikolić koji su zauzeli peta mjesta.