U okviru Mjeseca hrvatske knjige, 5. studenoga 2015. godine, u Općinskoj knjižnici Bistra polaznici dječjeg vrtića Kapljica susreli su se s književnicom Sonjom Zubović Pezdevšek.
Sonja Zubović rođena je u Zagrebu, svoj radni vijek najvećim dijelom provodi u kulturi i knjižničarstvu. Autorica je mnogobrojnih djela npr. Vjetrosvijet, Puž Slavek u polju suncokreta, Prodavač vremena, Najljepša stonoga sunčanih vrtova i mnoge druge. Knjiga Kako se gleda abeceda pohvaljena u Bruxellesu na konferenciji o čitanju, nalazi se na popisu lektire za 1. razred te je jedina knjiga u lektiri koju su ilustrirala djeca.
Autorica je djeci čitala priču Mjesečevi snovi, slikovnicu koja govori o izmjeni dana i noći, pa kad nebo potamni i na njega stignu mjesec i zvijezde mi odlazimo na spavanje, a tada dolaze snovi! Djeca su vrlo aktivno sudjelovala u susretu otkrivajući autorici svoje snove koji mogu biti veseli, čudni, zanimljivi i sjajni, a ponekad, nažalost, tužni i strašni te ih je autorica utješila da je sve to dio odrastanja. Na kraju se i zaplesalo na uglazbljene stihove gošće te su djeca otišla puna dojmova priželjkujući si lijepe snove.