Muški pjevački zbor Bistrani krajem siječnja je održao svoju 14. redovnu godišnju Skupštinu, koja je održana u Društvenom domu Novaki. Skupštinom je predsjedao Stjepan Car, dok je od gostiju u radu Skupštine sudjelovao zamjenik načelnika Općine Bistra Danijel Drviš. Izvještaj o radu u 2019. godini  je predstavio stručni voditelj zbora Damir Šumečki, a financijsko poslovanje predsjednik udruge Davor Pismarović.

Osvrt na prethodnu uspješnu 2019. godinu dali su pojedini članovi Udruge, gdje je naglasak bio na gostovanju u Austriji i Srebrna plaketa s državne smotre u Sisku. Podrška je dana predsjedniku da dalje nastavi s  aktivnostima, naravno u okviru financijskih mogućnosti, budući su plan rada i financijski plan za 2020. godinu sastavljeni vrlo ambiciozno. Između ostaloga, planirano je inozemno gostovanje u Sloveniju, snimanje materijala za novi nosač zvuka, koncert u ožujku, pripreme za proslavu 15. godišnjice djelovanja, te brojne redovite probe i nastupi.

Predsjednik Pismarović je zahvalio na podršci Općini Bistra, Zagrebačkoj županiji, Generali osiguranju, voditelju i svim članovima Udruge.
U ime Općine zamjenik načelnika Danijel Drviš čestitao je Udruzi na postignućima i promociji Bistre u 2019. godini, naglasivši da je MPZ Bistrani zahvaljujući svojemju rado postao prepoznatljivim bistranskim „brendom“.