Nogometni klub Bistra ovoga je petka proslavio 70. sodišnjicu svojega osnivanja i rada, kojem događaju je svjedočilo više od 200 članova kluba, gostiju, uzvanika i simpatizera bistranskog nogometa.

U uvodnom dijelu okupljeni su upoznati s bogatom povijesti kluba, od njegovog osnivanja pod vedrim nebom, prvih predsjednika i igrača, njihovih prvih utakmica, prvih gostovanja prvoligaša u Bistri, pa sve do najvećih rezultata i najpoznatijih nogometaša s ovih prostora.

Od brojnih nazočnih gostiju i uzvanika iz nogometnog svijeta izdvajamo Zorislava Srebrića, direktora svih reprezentacija Hrvatskog nogometnog saveza, Željka Mihalja, predsjednika Nogometnog saveza Zagrebačke županije, Zorana Družanovića, predsjednika Nogometnog središta Zaprešić te Darka Povrženića, tajnika Nogometnog središta Samobor.

O NK Bistri danas okupljenima je govorio predsjednik Robert Brezec, dok je čestitke u ime HNS-a prenio Zorislav Srebrić, koji je naglasio uzornu suradnju NK Bistre i HNS-a, koja će se opetovano potvrditi već 7. lipnja, kada će Bistra biti domaćinom međunarodne utakmice Hrvatske i Sjedinjenih američkih država, selekcija U – 16.

Načelnik Općine Bistra Krešimir Gulić, uz čestitke na jubileju i odličnom radu, posebice na planu rada s mladima, govorio je o velikom značaju sporta za Bistru, gdje posebno mjesto zauzima upravo NK Bistra, naglasivši da nije upitna niti daljnja odlična suradnja općine i kluba.

Sama proslava je potrajala do ranih jutarnjih sati, izmjenjivali su se pjesma i ples sa sjećanjima i razgovorima starijih i mlađih generacija bistranskih nogometaša, nije nedostajalo niti emocija, kao i želja za novim ovakvim susretom.