U trinaestom kolu Treće HNL Središte Bistra je ugostila jaki Kurilovec, koji je na teškom blatnjavom terenu predstavio nešto bolju igru te ostvario pobjedu 1 : 2. Na vodom natopljenom terenu nije nedostajalo volje i upornosti kod obiju ekipa, dok publika nije imala prilike vidjeti puno  toga od nogometa, pa je upitno kome je uopće u interesu da se utakmice igraju u ovakvim uvjetima.

Dojam ovakve nepotrebne i anti nogometne utakmice dodatno su pojačala i očajna sudačka izdanja dviju sutkinja i dvojice sudaca, koji su se također pogubili u blatu, nepotrebno iritirajući igrače i navijače svojim nedosljednim a često i smiješnim odlukama.

Sama utakmica je odlučena u samom finišu, prvo Bistra minutu prije kraja propušta idelanu priliku za pogotkom, da bi gosti u sudačkoj nadoknadi postigli pobjeđujući pogodak. Ovim porazom Bistra je i nadalje ostala na 14 osvojenih bodova te na 13. mjestu natjecateljske ljestvice.

U sljedećem kolu Bistra ove subote gostuje kod Vrbovca, koji se također nalazi u donjem djelu ljestvice, čiji početak utakmice je zakazan u 13:30 sati.