U organizaciji Vijeća za prevenciju Općine Bistra i Policijske postaje Zaprešić ovoga ponedjeljka i utorka u Bistri je održana akcja dobrovoljne predaje ilegalnog oružja.
Oružje se prikupljalo u prostorijama Kulturnog centra u Bistri, tijekom jutarnjih sati, a ista je organizirana u cilju povećanja sigurnosti života u Bistri.
Ovom akcijom žitelji Bistre policijskim su službenicima predali više vrsta ilegalnog oružja, pušaka i pištolja, te streljiva, uz napomenu kako se je predaja obavljala bez ikakvih sankcija po donosioce, bez obzira što se radilo o ilegalnom oružju i streljivu.
Osim organizacije samog prikupljanja, od organizatora prenosimo i poziv upućenim svima da oružje, streljivo ili minsko eksplozivna sredstva koja još uvijek imaju ne odbacuju neodgovorno u prirodni okoliš, na javne ili private površine, kako bi se izbjegle moguće ugroze od istih.

Valja napomenuti, kako Općina Bistra i Policijska postaja Zaprešić već dugi niz godina surađuje na planu edukacije kao i drugih aktivnosti, kojima se povećava sigurnost građana od kriminaliteta te podiže ukupna kvaliteta življenja naše sredine.
Jedna od takvih akcija najavljena je već za travanj ove godine, kada će Dubravka Petrović, policijska službenica za prevencije PP Zaprešić, posjetiti vrtićku djecu te im održati prigodno predavanje vezano uz pravila u prometu, kako bi im se olakšalo sudjelovanje u prometu, bilo kao pješacima ili putnicima. Tom prigodom djeci će se podijeliti edukativna slikovnica Moj prijatelj policajac.

Na slikama – dio prikupljenog oružja te predstavnici zaprešićke policije i zamjenik načelnika Danijel Drviš