Nakon ranije održane konstituirajuće sjednice, jučer je Općinsko vijeće održalo i svoju prvu radnu sjednicu na kojoj su izabrani čelnici i članovi više općinskih odbora, nužnih za svakodnevni rad jedinice lokalne samouprave.

Ukoliko je točna narodna poslovica „kako se po jutru dan poznaje“, onda je pred novim sazivom Općinskog vijeća jedan novi i konstruktivni mandat, budući su izbori za svih jedanaest čelnika i članova općinskih odbora protekli u znaku donošenja jednoglasnih odluka.

Ostale dvije točke odnosile su se na izbor tajnika Općinskog vijeća i financiranje drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola s prebivalištem na području Općine Bistra za sljedeću školsku godinu. Izbor tajnika nije obavljen, budući se tajnički poslovi ubuduće planiraju povjeriti općinskoj stručnoj službi. Vezano uz financiranje obrazovnih materijala odlučeno je kako će se sredstva za iste u potpunosti osigurati iz općinskog proračuna, iako su ta sredstva bila planirana u nešto manjem iznosu od potrebnog, do čega je došlo uslijed povećanja njihove cijene.

U završnom dijelu sjednice postavljeno je pitanje problema prometa u Dedinskoj ulici u Gornjoj Bistri, kao i ukupnog stanja okoliša oko Društvenog doma, odnosno o problemu velikog i nekontroliranog prometa te učestalih neprimjerenih druženja uz prostor doma, koja obično rezultiraju onečišćenjem okoliša.
Načelnik Danije Drviš na ovu je temu odgovorio kako su upoznati s tom problematikom i da je o istoj upoznata i nadležna Policijska postaja Zaprešić, od koje su obećani pojačani nadzori i postupanja.