32. sjednica Općinskog vijeća Općine Bistra prošloga je tjedna, radi ugroze koronavirusom, održana online uz sudjelovanje svih vijećnika te općinskog načelnika Krešimira Gulića i njegovog zamjenika Danijela Drviša.

Od važnijih tema izdvajamo donošenje četvrtog rebalansa općinskog proračuna, rasterećenje gospodarstvenika koji trpe posljedice korona krize te preimenovanje dosadašnje ulice Pešćenke u Ulicu dr. Franje Tuđmana.

Kada je riječ o ovogodišnjem općinskom proračunu vijećnici su upoznati kako se isti prva tri mjeseca dobro punio, u skladu s postavljenim projekcijama, da bi kasnije došlo do smanjivanja priljeva sredstava u isti čemu su, uz negativne posljedice korona krize, glavni uzroci i smanjivanje prihoda po osnovi poreza na dohodak te veliko povećanje cijene usluga ZET-a, koje su u odnosu na prošlu godinu porasle za čak 86%.

Kako bi se olakšao položaj bistranskih gospodarstvenika, kojima je novim mjerama zabranjeno raditi, Vijeće je poduzelo istovjetne mjere kao i u proljeće za vrijeme prve faze širenja virusa, odnosno isti su privremeno oslobođeni od obveze plaćanja komunalne naknade te obveze plaćanja poreza na potrošnju, koji se odnosi na pružatelje usluga u ugostiteljstvu, što će se odnositi na prosinac ove te prvih pet mjeseci sljedeće godine.

Kao i uvijek do sada, najveću pozornost vijećnicima je izazvao aktualni sat koji je otvorio načelnik Krešimir Gulić, upoznavajući vijećnike s trenutnim statusom brojnih projekata. U ovom dijelu redale su se aktivnosti na uređenju Stubičke ulice od raskrižja Krapinske u smjeru Jakovlja, priprema zimske službe, najava radova druge faze kanalizacijskog sustava koji kreću u veljači sljedeće godine, podjela božićnica bistranskim umirovljenicima, najava potpisivanja ugovora za izgradnju Reciklažnog dvorišta, predstavljanje statusa projekata Zaželi, Želim posao, Ekomuzeja, Zelenog puta te Bistranskog paviljona.

U završnom dijelu sjednice vijećnici su pozvani na ulaganje dodatog napora na ukazivanje javnosti o potrebi odgovornog ponašanja, kako bi se pandemija što skorije suzbila, a to se odnosi i na odgovorno ponašanje vezano uz skorašnji Svjetski ski kup, koji će se ove godine održati bez prisutnosti publike.

Kako se radilo o posljednjoj ovogodišnjoj sjednici ista je zaključena prigodnim blagdanskim čestitkama te zahvalama svima na uspješno ostvarenoj suradnji tijekom ove godine.