Bistranski vijećnici ovoga su četvrtka održali svoju novu sjednicu, koja je, već gotovo uobičajeno, protekla u znaku donošenja jednoglasnih odluka.

U uvodnom dijelu sjednice načelnik Krešimir Gulić podnio je izvješće o provedenim i realiziranim aktivnostima općinske uprave, u razdoblju između dvije posljednje održane sjednice. Pobrojane su aktvnosti vezane uz dogradnju i adaptaciju Osnovne škole Bistra, izgradnju kanalizacijskog sustava u više ulica u Poljanici, izgradnju nogostupa u Gornjoj i Donjoj Bistri, daljnje uređenje groblja, a vijećnici su upoznati i s trenutnim statusom natječaja za fondove Europske unije, na koje će se aplicirati rekonstrukcija ceste Peščenke, izgradnja sportske dvorane u sklopu Sportskog centra, dogradnja vrtića te proširenje groblja.

Od više donesenih odluka od važnijih izdvajamo usvajanje Strategije razvoja Općine Bistra za razdoblje 2014 – 2020. godine i Strateškog plana razvoja turizma, također za navedeno razdoblje, te utvrđivanje cijene programa predškole za tekuću pedagošku godinu, a koja će se i nadalje u potunosti financirati sredstvima općinskog proračuna.

Od financijskih odluka bistranski vijećnici usvojili su i Polugodišnji izvještaj proračuna za 2016. godinu te usvojili drugi rebalans općinskog proračuna.