Općinsko vijeće – održana 30. sjednica


Na prošlotjednoj sjednici Općinskog vijeća Općine Bistra usvojene su I. izmjene i dopune Proračuna Općine Bistra za 2024. godinu, kojima je proračun povećan za 2,2 milijuna €. Radi se o sredstvima zaduženja u iznosu od 2,14 milijuna € i o sredstvima viška iz prošle godine u iznosu od 64 tisuće €, koja će biti namijenjena za realizaciju projekta izgradnje novog vrtićkog objekta.

Ukupna cijena vrtića iznosi 2,9 milijuna € od kojih će 726 tisuća € biti osigurano iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, a iz istog će se subencionirati i kamate u iznosu od 50 do 75 %, ovisno o samom projektu i troškovniku, što se odobrava po odobrenju samog kredita.
Kad je riječ o samom vrtiću, načelnik Danijel Drviš informirao je vijećnike kako su krenuli radovi na izgradnji vrtića, s ugovorenim rokom njihove realizacije od 15 mjeseci.

Nadalje, vijećnici su donijeli i Odluku o kapitalnoj pomoći Komunalnom gospodarstvu Bistra, koja sredstva će se iskoristiti za kupnju opreme za radni stroj Unimog, nabavljen ranije putem lizinga. Radi se o nabavi posipača, ralice i kose-malčera za košnju graba, u vrijednosti 40 tisuća €, uz napomenu kako se radi o rabljenoj opremi, budući da cijena samo nove kose iznosi velikih 58 tisuća €.

Od ostalih zanimljivijih tema s aktualnog sata izdvajamo i informaciju kako je upravo u tijeku osnivanje javne ustanove i zapošljavanje njezinog ravnatelja, u okviru koje će djelovati Ekomuzej Bistra. Ukupna potrebna dokumentacija za registraciju ustanove predana je nadležnom ministarstvu na postupanje, dok dan otvorenja samog muzeja još uvijek nije utvrđen, a okvirno se planira u sklopu rujanskih Dana Bistre ili početkom prosinca u sklopu obilježavanja Dana Općine Bistra. 

Skip to content