Općinsko vijeće – održana nova sjednica

Općinsko vijeće Općine Bistra jučer je održalo svoju 29. sjednicu, iz čijeg dnevnog reda izdvajamo usvajanje odluka o osnivanju Savjeta mladih i o ekonomskoj cijeni predškolskog programa Dječjeg vrtića Kapljica za tekuću godinu.

Vezano uz prvu odluku upućen je javni poziv za isticanje kandidatura za izbor članova Savjeta mladih, dok je ekonomska cijena vrtića usklađena s novim izračunom cijene koštanja, a udjeli Općine i roditelja se neće mijenjati.

Za razliku od ovih i još nekoliko odluka tehničke prirode, više zanimljivih tema bilo je na aktualnom satu, na kojem je načelnik Danijel Drviš upoznao vijećnike s trenutnim aktualnostima.
Tako su vijećnici upoznati s aktivnostima na izgradnji novog vrtića, za gradnju kojeg je pristiglo 6 ponuda, a izabrana je najpovoljnija ponuda Kostak graditeljstva iz Slovenije. Ovih dana očekuje se potpisivanje ugovora i izgradnji, a već sljedeći tjedan i uvođenje izvođača u posao.
Osim toga, vijećnici su upoznati i s projektom uređenja Severske ulice, za koji ide natječaj u ukupnoj vrijednosti 1,3 milijuna €, dok se od projekta Zaželi III moralo odustati, obzirom da su od 6 potrebnih prijava za domaćice pristigle samo dvije, što nije sukladno uvjetima natječaja.


Skip to content