Prošloga tjedna bistranski vijećnici održali su svoju 18.sjednicu, koja je započela minutom šutnje posvećenom nedavno preminulom vijećniku Davoru Križaniću.
U uvodnom dijelu sjednice općinski načelnik Krešimir Gulić upoznao je vjećnike s planiranim i realiziranim aktivnostima u razdoblju od posljednje održane sjednice vijeća, odnosno u posljednjih mjesec dana. Glavna realizirana aktivnost, ujedno i najznačajniji infrastrukturni zahvat u cijeloj tekućoj godini, bilo je dovršenje uređenja Bistranske ulice, na dionici od Sportske ulice u Donjoj Bistri do škole u Poljanici.
Nadalje, načelnik Gulić vijećnike je upoznao s dinamikom radova na realizaciji četiriju novih projekata, koji će se uskoro aplicirati na fondove Europske unije. Za uređenje ulice Peščenke pri kraju je izrada potrebne dokumentacije, za izgradnju polivalentne male sportske dvorane pri Sportskom centru izrada projkta je u završnoj fazi, a u pripremi su i projekti dogradnje vrtića i proširenja groblja.
Od ostalih tema sjednice prenosimo i osiguranje sredstava za 1250 poklon-paketa povodom nadolazećeg blagdana sv. Nikole, a određen je i dataum održavanja Svečane sjednice Općinskog vijeća općine Bistra, koja će se održati povodom Dana općine i Župe Bistra, a ista je zakazana u petak 4.prosinca u Kulturnom centru Bistra, s početkom u 11 sati.