Jučerašnjom sjednicom bistranski vijećnici priveli su kraju svoje aktivnosti u tekućoj godini. Uobičajeno za kraj godine, sjednica je protekla u znaku rebalansa ovogodišnjeg i usvajanja proračuna za sljedeću godinu, što je, po već ustaljenoj praksi, prošlo uz jednoglasnu potporu svih vijećnika.

Nadalje, na aktualnom satu postavljeno je pitanje načina i kvalitete izvođenja radova na izgradnji kanalizacijske mreže, na koje je brojne primjedbe imao i načelnik Krešimir Gulić. Naime, u općini svakodnevno zaprimaju brojne prigovore građana na kvalitetu radova kao i na njihovo izvođenje u vrijeme nepovoljnih vremenskih uvjeta, no valja napomenuti kako su ti radovi u nadležnosti Vodovoda i odvodnje Zaprešić. Budući da i općinsko čelništvo dijeli ovo nezadovoljstvo s građanima, svakodnevno se obavljaju interni nadzor, pišu zapisnici te se o istima informiraju investitori i izvođači radova te nadzorni organi.

Od važnijih tema iz izvješća načelnika o planiranim i realiziranim aktivnostima u razdoblju od posljednje sjednice izdvajamo informaciju kako je općina, nakon desetogodišnjeg sudskog procesa, konačno iz stečajne mase Komusa dobila 3,4 milijuna kuna, a koje se odnose na prava vezana uz distributivnu dobit, što će biti znatna sredstva prihodovne strane proračuna za 2017.godinu.