Ovaj petak ostat će upisan zlatnim slovima u povijesti bistranskog školstva, zahvaljujući svečanom otvorenju novo izgrađenog aneksa škole te preuređenju starog dijela školske zgrade, koje je upriličeno u 170-oj obljetnici bistranskog školstva.

Svečarski program započeo je pod motom – Svatko ima pravo na djetinjstvo, a što će za bezbrižno i primjereno djetinjstvo bistranskih učenika značiti novi uvjeti uvodno je govorio ravnatelj škole Eduard Kovačević.

Na događanju se okupio veliki broj gostiju i uzvanika, od kojih su o ovoj velikoj investiciji ukupne vrijednosti 30-ak milijuna kuna, nazočnima govorili Spomenka Đurić, državna tajnica u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije, sa županijske razine župan Stjepan Kožić i predsjednik županijske skupštine Damir Mikuljan, te s općinske načelnik Krešimir Gulić.

Kulturno umjetnički dio programa, već uobičajeno su odlično odradili domaćini, bistranski osnovnoškolci, a nakon programa uslijedilo je razgledavanje novog objekta te prigodne izložbe.