Uslijed posebnih uvjeta života i rada vezanih uz pandemiju koronavirusa, nova radionica projekta Poboljšanje posjetiteljskog kapaciteta u svrhu održivog upravljanja PP Medvednica ovoga je tjedna održana putem internetske platforme, na kojoj je predstavljena Strategija razvoja biciklizma kao jedan od projektnih zadataka.
Sudionicima su predstavljeni rezultati provedene ankete, kojom je bilo obuhvaćeno oko tisuću ispitanika, uglavnom iz biciklističke populacije, kojom se došlo do podataka kako Medvednicu u najvećem broju posjećuju biciklisti i planinari, a iskazani su i brojni problemi vezani uz popratnu infrastrukturu i usluge, kao npr. uređena odmorišta, organizirani prijevoz bicikala, nepostojanje mogućnosti iznajmljivanja bicikala te stanica za popravak istih i slično.

Kao jedan od većih problema je istaknut nedovoljan broj biciklističkih staza, što onda često rezultira vožnjom po planinarskim stazama, gdje se onda pojavljuju i sigurnosni problemi za obje kategorije posjetitelja Medvednice.

Strategija razvoja biciklizma kao svoje polaznišne odrednice je odredila više vrijednosti; očuvanje prirode, zdravlje, uključivanje što šire javnosti, samoodrživost projekta te integraciju Zagreba i Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije.

Kako je razvoj cikloturizma u posljednje vrijeme u velikom porastu, što je vezano i uz turističke potencijale Bistre, u radu radionice sudjelovao je i predstavnik Općine Bistra Domagoj Eršek, dok je vezano uz problematiku zaštite prirode na prostoru naše županije, kao i mogućnosti budućeg širenja biciklističkih ruta i izvan područja Medvednice, u radu sudjelovao Darko Slukan, glavni čuvar prirode Javne ustanove Zeleni prsten Zagrebačke županije.