Za prvi ovogodišnji izlet bistranski planinari su odabrali Lipu na istočnom dijelu Medvednice, na koju se uputilo njih 13-ero usprkos hladnom vremenu. Planinarenje je započelo iz Hukmana, odnosno Čučerja, da bi nastavili preko Mačkovog kamena do Planinarskog doma Lipa.
Raznolik i živopisni put, s  nekoliko strmijih dionica, uspješno su svladali svi planinari, koje su na Lipi, nakon uvodno oblačnog vremena, dočekali sunce i prava zimska idila. Kraći odmor iskorišten je za uspon na piramidu i razgledavanje okolnih pejzaža, kao i same okolice doma, nakon čega je uslijedio povratak stazom koja vodi prema vrhu Sljemena, prolazeći pokraj vrha Rog (740m) i Ročićeve sjenokoše, u pravcu kapelice Marije Snježne.
Nakon kraćeg zadržavanja i razgledavanja kapelice pohod je nastavljen spuštanjem u Hukmane, do njihove polazišne točke.
Po iskustvima i riječima samih bistranskih planinara, u ovo turbulentno vrijeme planinarenje je jedna od rijetkih aktivnosti koju je moguće provoditi, uz neka manja ograničenja.
Stoga, bistranski planinari i ovom prigodom pozivaju sve zainteresirane za ovakav tip rekreacije da im se pridruže, uz napomenu kako će se sastanci planinara tijekom siječnja i veljače održavati utorkom od 20 sati u prostorijama Društvenog doma u Novakima.

Više o bistranskim planinarima na njihovim web stranicama: http://www.hpd-bistra.hr/, https://hr-hr.facebook.com/planinarskodrustvobistra/,
i na telefon: 091/7667340, Tomislav.