Planinarsko društvo „Bistra“ od početka godine aktivno sudjeluje u planinarskim manifestacijama po lijepoj našoj. Vremenske prilike bile su povoljne pa smo organizirano, zajedno s planinarima iz HPD Kameni svati, sudjelovali na tri pohoda.

Novogodišnji obilazak Ludbreške planinarske obilaznice 6. siječnja bio nam je prvi pohod na kojem smo sudjelovali zajedno sa stotinjak planinara uglavnom iz sjeverne Hrvatske, ali i Mađarske.

  1. siječnja na 22. Vincekovom pohodu (Toplice Sv. Martin – Mursko Središće) sudjelovalo je preko tri i pol tisuće planinara iz cijele Hrvatske, Slovenije i Mađarske. Među njima našli smo se i mi. Nakon završetka pohoda i svečane dodjele zahvalnica imali smo snage i za osvojiti Mohokos – najvišu točku Međimurja!

Zadnje nedjelje u siječnju bili smo i na tradicionalnom pohodu na Svetu Geru, gdje se tradicionalno u tom terminu u podne održava misa kod ostataka kapelice Sv. Ilije Proroka.

Svima zainteresiranima za istraživanje nesvakidašnjih zanimljivih područja Hrvatske, planinarenje, druženje i uživanje u prirodi upućujemo poziv da nam se pridruže, uz napomenu kako se redovni sastanci članstva održavaju svakog prvog utorka u mjesecu, u Društvenom domu u Novakima s početkom  u 20 sati.
Detaljnije o našem radu možete pročitati na stranicama društva http://www.hpd-bistra.hr/ , a dodatne informacije na telefon – Tomislav 091/7667340.

Tomislav Novosel