Nakon što smo autobusom došli u mjesto Ravno na cesti Lič-Bribir, počeli smo uspon na Zagradski vrh (1187 m), koji se nalazi između Vinodola i Velike Kapele. Poslije nešto više od jednog sata uspinjanja kroz šumu i preko cvjetnih livada stigli smo na vrh. Iako nam vrijeme nije omogućilo pogled kakav ovaj vrh može pružiti, poprilično smo se zadržali i uživali u dobrom osjećaju nakon uspješnog uspona.
Zatim smo se spustili do asfaltne ceste i pričekali bus koji nas je brzo odvezao u Lokve, gdje smo obišli špilju Lokvarku. Dobra volja i ljubaznost mlade dame koja nam je bila vodič, omogućila je da usprkos malom zakašnjenju ipak u dogovorenom terminu obiđemo špilju, koja nas je očarala svojom ljepotom.

Za kraj posjetili smo i „Kuću prirode Kotač“, gdje smo počašćeni prezentacijom i degustacijom njihovih proizvoda koju nam je održao vlasnik i osnivač, gospodin Vid Arbanas. Njegova prezentacija, kao i mirisi i okusi prilikom degustacije bili su savršeni završetak još jedne planinarske nedjelje.

(materijali: Tomislav Novosel)