Dugogodišnjim trudom i zalaganjem nekolicina bistranskih planinara je stekla uvjete za priznanja koje dodjeljuje Hrvatski planinarski savez kao krovna organizacija u području planinarenja, u sklopu Hrvatske planinarske obilaznice (HPO). Hrvatske obilaznice sadrže 154 kontrolne točke, grupirane u 20 područja, koje predstavljaju najatraktivnije hrvatske vrhove. Zahvaljujući njihovom osvajanju Ivan Šebalj i Dragica Gašparinčić su dobili srebrne značke HPO-a, za obiđenih 50 kontrolnih točaka iz 15 područja, Darko Gašparinčić, Zorica i Stjepan Car su dobitnici posebnih priznanja, za 100 kontrolnih točaka iz svih područja, dok su Snježana i Darko Dutković dobili najviše priznanje, kao potvrdu obilaska svih 154 točaka iz HPO-a, čime su postali 279. i 280. planinarom koji su do sada ostvarili ovaj hvale vrijedni pothvat.

Trend rasta popularnosti planinarenja nastavio se tijekom prošle godine, ali i početkom ove, pa su planinari prošlu godinu priveli kraju s 37 članova, da bi već sada, na samom početku godine, ovu brojku digli na respektabilnih 50 članova.

Na tragu navedenih te planiranih novih aktivnosti, tijekom proljeća i ljeta planira će organizirati opću planinarsku škola, u cilju osposobljavanja članstva za siguran i svrsishodan boravak u planinama te za stručno školovanje i usavršavanje u specijalističkim djelatnostima u planinarstvu. Sukladno navedenom, iz društva pozivaju sve zainteresirane za polaženje planinarske škole da prate njihove stranice (web, facebook), kao i općinska glasila i oglasne ploče, na kojima će biti objavljeni termini i program škole.