Nakon praznika i odrađenih bazičnih priprema hrabro smo krenuli u novu natjecateljsku sezonu s visokim očekivanjima. Kao i početkom svake godine krenuli smo sa prvenstvima Grada Zagreba i Zagrebačke županije.  Do sada su održana prvenstva u dvije dobne kategorije. Dana 17.01.2018. održano u uzrastu kadeta nastupio je Luka Prihistal u kategoriji do 65 kg i osvojio prvo mjesto. Luka je također nastupio i u uzrastu juniora u kategoriji do 63 kg teje isto tako zauzeo najviše postolje osvojivši zlatno odličje.

Dana 11.02.2018. naš hrvač Luka Prihistal nastupio je na Međunarodnoj ligi za uzrast kadeta te premoćno pobjedivši sve svoje protivnike bez izgubljenog boda u borbama zauzeo prvo mjesto te je time još jednom potvrdio svoj već ustaljeni status u Kadetskoj hrvačkoj reprezentaciji Republike Hrvatske.

Sukladno međunarodnim turnirima i obavezama reprezentativaca odmah nakon Lige za kadete krenula su i Državna prvenstva u uzrastima Juniora i kadeta.

Dana 24.02.3018. na Prvenstvu Hrvatske u uzrastu juniora nastupio je Luka Prihistal te je u kategoriji do 63 kg osvojio zlatno odličje te je tako ujedinio titule županijskog i državnog prvaka u uzrastu juniora do 63 kilograma.

Berba medalja se za Luku nastavila i za tjedan dana kada je nastupio i na Državnom prvenstvu u uzrastu kadeta. Luka je i ovdje osvojio zlatnu medalju u kategoriji do 65 kilograma te je ujedinio sve titule, županijske i državne u dvije dobne skupine, kadetima i juniorima.

Također smo nastupili s mlađim dobnim kategorijama na turniru za starije i mlađe dječake Zlatni pijetao u Koprivnici. Nastupili smo s tri natjecatelja, Zvonimirom Zirdumom, Sandrom Markovićem te Kristijanom Nikolićem. U konkurenciji od 320 hrvača Zvonimir Zirdum osvojio je peto mjesto, Sandro Marković je ostao nesretno bez plasmana dok je Kristijan Nikolić osvojio treće mjesto.

U nastavku sezone veselimo se našim sportskim podvizima i natjecanjima na kojima ćemo nastupiti. Ubrzo nam dolaze turniri u Sesvetskom Kraljevcu, Prvenstvo Hrvatske za starije dječake, Soding Austrija i drugi. Dok ostatak članova participira na prije navedenim turnirima naš Luka Prihistal nastupa u Sastavu Hrvatske kadetske reprezentacije na UWW turnirima u Češkoj i Mađarskoj te će također participirati na međunarodnim pripremama u Mađarskoj, kao uvodu u reprezentativne akcije na Europskom i Svijetskom prvenstvu za kadete na kojima će naš Luka nastupiti.

Svim našim članovima želimo puno uspjeha te se nadamo da ćemo moći ponovno podijeliti sa vama naše uspjehe u nadolazećem dijelu sezone.

 

 

Trener Hrvačkog kluba Bistra

Josip Kovačević, magistar kineziologije