Bistranski vijećnici jučer su održali svoju novu sjednicu, s koje, kao centralnu temu, izdvajamo usvajanje konačnog prijedloga Strategije razvoja aglomeracije Zagreb za razdoblje do 2020. godine. Kako je Bistra članica aglomeracije Zagreb, usvajanje ove Strategije od strane svih članica bila je nužnom pretpostavkom za kandidiranje aglomeracije na bespovratna sredstva Europske unije, u iznosu od 915 milijuna kuna.

Nadalje, vijećnici su donijeli i odluku o korištenju namjenskih sredstava Fonda za razvoj brdsko-planinskih područja  za financiranje provedbe kapitalnog projekta od interesa za razvoj Općine Bistra, u ovom slučaju za projekt izgradnje pješačkog pločnika i oborinskih kanalizacija u Stubičkoj ulici.

Zbok kratkoće dnevnog reda, bila je ovo jedna od kraćih sjednica Općinskog vijeća, budući da niti aktualni sat nije obilovao brojnim pitanjima. Ista su se većinom odnosila na komunalnu problematiku, uređivanje Podgorske ulice i Novog puta, oborinske odvodnje u Zelengaju, sigurnosti pješaka na bistranskim prometnicama te uređenja Potočne ulice.