Obje sljemenske slalomske utrke još jednom su potvrdile činjenicu o iznimnoj klasi i vrijednosti našeg alpskog skijanja, kako u organizacijskom tako i u sportskom pogledu. Iako se ove sezone utrke održavaju u posebno teškim uvjetima tzv. novog normalnog vremena, nastalog uslijed pandemije koronavirusa, to nije spriječilo vrijedne organizatore da prirede još jednu vrhunsku sportsku priredbu. Nedostatak snježnih padalina, nepovoljni vremenski uvjeti u znaku povremenih kišnih i snježnih padalina i magle, uz podosta blata, kao i izostanak podrške publike te uz obavezne i svima već dosadne maske na sreću se nisu odrazili na kvalitetu samog događanja.

Kao i ranijih godina, i ovoj su utrci veliki obol dali brojni Bistrani uključeni u organizaciju same utrke, višednevnim marljivim pripremanjem staze, da bi priču upotpunili odlični rezultati naših natjecatelja.
Nažalost, u ženskoj konkurenciji naše predstavnice Leona Popović i Zrinka Ljutić nisu uspjele ostvariti plasman u drugu vožnju, da bi potvrdu lanjske pobjede ostvarila Slovakinja Petra Vlhova.
S druge strane, muškla slalomska utrka je donijela povijesni rezultat plasmanom četvorice naših skijaša u drugu utrku, koju su svi uspješno priveli kraju uz odlične rezultate; peto mjesto Filipa Zupčića, dvanaesto Mateja Vidovića, petnaesto Samuela Kolege te dvadesetitreće Istoka Rodeša.
Novim sljemenskim kraljem postao je Nijemac Linus Strasser.

Foto – sljemenska skijaška priča u uvjetima novog normalnog