Odlični borac Taekwondo kluba Bistra Jan Flegar već je odavno navikno bistransku i hrvatsku sportsku javnost na medalje, što je ponovio i na Europskom prvenstvu u Španjolskoj s kojeg se je vratio sa srebrnom medaljom te titulom viceprvaka Europe u konkurenciji kadeta do 37 kilograma. Nakon zlatne medalje i titule prvaka Europe, ostvarene samo dvije godine ranije u Turskoj, Jan Flegar ponovno je zablistao te ubilježio novi povijesni rezultat bistranske i šire sportske pozornice.

Srebrna medalja skromnog mladog borca Jana nova je potvrda odličnog rada njegovog kluba te trenerice Martine Šarec, kao i velikog razumijevanja i logističke potpore njegove obitelji, koje je i ovoga puta prepoznala bistranska sportska publika velikim odazivom na proslavu.

Veseli i ponosni s ostvarenim rezultatom članovi TK Bistra, njihovi roditelji te brojni štovatelji najboljeg bistranskog sportaša i ove su godine upriličili svečani doček Janu i njegovoj španjolskoj ekspediciji, koji je održan u prostorijama Društvenog doma u Bukovju. Na skromnom ali veličanstvenom dočeku se pjevalo, plesalo, neumorno fotkalo sa srebrnim Janom, koji je svoj put do viceprvaka opisao na sljedeći način
– Bilo je dobro, prvih sam nekoliko borbi dobio bez problema, s borcem iz Srbije je bilo teško, da bi u finalu izgubio od boljeg Rusa, u kratkim je crtama zaključio skromni Jan Flegar.