Na lovačkoj čeki, poznatoj donjobistranskoj turističkoj destiniciji, ove je nedjelje upriličeno svečano otvorenje novog mosta, koji je od posebnog značaja za prilaz posjetitelja sa Zapada, osobito važnog u uvjetima kišnih ili sniježnih prilika.
Iz dobro povjerljivih izvora saznajemo kako je most napravljen u sinergiji bistranskih lovaca, više samozatajnih sponzora te brojnih ljubitelja prirode, dok za njegovu izgradnju nisu korištena nikakva sredstva iz raznih EU ili drugih fondova, kao i da je isti djelo bistranskih graditelja iako je na otvorenju zatečena i zastava jedne dalekoistočne zemlje, koja je vjerojatno ovdje zastala na svojem putu preme Pelješcu.
Također, iz istih izvora saznajemo kako je svečanost otvorenja mosta protekla uz bogati kulturnoumjetnički program, kao i da samo otvorenje nije bilo dijelom predizborne kampanje niti jedne stranke, iako je sama kampanja već u punom pogonu.
Kako je sami graditeljski projekt od velike važnosti za naš društveni život, bit će upriličeno još jedno svečano otvorenje, ovoga puta za članove Lovačkog društva Šljuka, s kojeg ćemo također prenijeti informacije zainteresiranoj bistranskoj javnosti.

Bistrajnski klopotec