U Vinkovcima je 2. lipnja 2017.g. održano Državno prvenstvo školskih sportskih društava 2017. godine, na kojem su sudjelovali i učenici 5. i 6. razreda OŠ Bistra te polučili izvanredan rezultat osvojivši sjajno 2. mjesto na državnom prvenstvu, u kategoriji futsal dječaci.

Za reprezentaciju bistranske škole, koja je nastupala vod vodstvom prof. Olivera Fabera, su nastupili Luka Lukanić, Bruno Žagmešter, Filip Dubravec, Fran Lučak, Borna Brezec, Mihael Bužić, Luka Jurak, Luka Brčić i Ivan Radić, a ovaj izniman rezultat ostvaren je zahvaljujući timskom radu, napornom vježbanju i želji za postizanjem vrhunskih rezultata.

Dug i naporni put, koji je prethodio vinkovačkoj kruni, započeo je osvojenom medaljom za 1. mjesto u Prvenstvu OŠ „Zaprešićkog kraja“ u Zaprešiću, zatim osvojenim 1. mjestom na Županijskom natjecanju u Križu, koje je održano dana 9. svibnja 2017., te konačno osvojenim 1. mjestom u Poluzavršnom državnom prvenstvu Futsal u Rovinju, održanom 12. svibnja 2017. godine, a koje je naš nogometni tim u konačnici i plasiralo na Državno prvenstvo u Vinkovce.

Put do cilja nimalo nije bio lagan učenicima 5. i 6. razreda, koji su uz svoje školske obaveze ipak uspjeli nanizati brojne pobjede kroz cijelu školsku godinu, što je u konačnici dovelo do najvećeg postignutog uspjeha na takvoj vrsti natjecanja u povijesti OŠ Bistra.

Napomena uredništva: materijale za ovu vijest dobili smo s većim vremenskim odmakom ali iste, zbog vrijednosti ostvarenog rezultata, ipak objavljujemo, uz čestitke malim bistranskim  nogometašima.