U subotu, 31.10.2015., po prvi put u Zaprešiću, održalo se kvalifikacijsko natjecanje u akrobatskom rock ‘n’ rollu “Zaprešić OPEN ’15”, u organizaciji Akrobatskog rock ‘n’ roll kluba Bistra i Hrvatskog rock ‘n’ roll saveza, pod pokroviteljstvom grada Zaprešića i gradonačelnika gospodina Željka Turka. Na natjecanju je sudjelovalo preko tristo natjecatelja iz Zagreba, Petrinje, Siska, Velike Gorice, Tuzle (BiH), Križa, Oroslavja, Bistre i Zaprešića. Akrobatski rock’n’roll klub Bistra je sudjelovao sa osam juniorskih parova i pet formacija.
Osvojili smo zlatnu, srebrnu i brončanu medalju!!!
U konkurenciji najboljih hrvatskih parova u kategoriji MINI, zlatnu medalju su osvojili Letizia Ćibarić i Matej Brnčić iz Zaprešića (ARRK Bistra), a tri naša para su se kvalificirala u finale. Lara Kolarić i Jakov Bogdan iz Bistre (ARRK Bistra) osvojili su šesto mjesto, dok su Magdalena Stahov i Roko Žunić iz Bistre (ARRK Bistra) u finalu osvojili sedmo mjesto. U polufinale su se plasirali Elena Ferenci Majcen i Marko Nekić iz Zaprešića (ARRK Bistra) te su osvojili deveto mjesto, Helena Pleša i Martin Tkalec iz Bistre (ARRK Bistra) osvojili su jedanaesto mjesto.
U kategoriji Mlađi juniori 2 naši parovi su osvojili deseto mjesto Fran Kržak i Lana Zrinski iz Oroslavja, četrnaesto mjesto su osvojili Vida Žunić i Stjepan Galić, dok su za svoje prvo natjecanje Laura Bonetti i Mateo Petek osvojili trinaesto mjesto.
U konkurenciji najboljih hrvatskih Mini formacija 3 naša formacija “ZAPREŠIĆ” je osvojila srebrnu medalju! Članice formacije “ZAPREŠIĆ” su Jana Živić, Lana Pokupec, Matea Tkalčić, Anja Šlegl, Petra Kovač, Petra Nekić, Paola Horvat, Antea Burilo, Dora Jukić i Lana Knafelj.
Za svoj prvi nastup formacija “ROKERICE IZ ZAPREŠIĆA” – Pia Emanuela Lisičar, Matea Ujević, Mia Starčević, Mia Mateljić, Dora Mateljić, Katarina Osrečki, Nika Šimunić, Magdalena Špoljar, Ella Šljivarić, Lara Stubičar, Elena Videk i Alisa Vuletić Brkić, osvojile su odlično osmo mjesto, samo ih je jedno mjesto dijelilo do finala!
Formacija “JAKOVLJE” Lara Bužinec, Laura Lešić, Matea Hlad, Lana Grgec, Maja Vrabec i Leona Hajrizi osvojile su deveto mjesto!
U kategoriji Mini formacije 2, formacija ORO – Valentina Čehko, Izabela Herceg, Dorotea Kurelja, Patricija Drempetić, Sara Gorupec, Marija Orsag, Marta Orsag, Lucia Kraševac, Lorena Cukovečki i Sara Peštaj iz Oroslavja, u finalu su osvojile sedmo mjesto!
U konkurenciji Juniorskih formacija naša formacija SALTO – Letizia Ćibarić i Matej Brnčić, Karla Utović i Antonio Kovačec, Magdalena Stahov i Roko Žunić te Vida Žunić i Stjepan Galić osvojila je brončanu medalju!!!
U finalnom dijelu natjecanja nastupili su članovi Akrobatskog rock ‘n’ roll kluba Bistra koji još nisu natjecatelji a treniraju u Samoboru, Oroslavju, Jakovlju, Prigorju Brdovečkom, Brdovcu, Šenkovcu, Bistri i Zaprešiću, te su pokazali što su do sada naučili i oduševili publiku.