Lokalna akcijska grupa Zeleni bregi, koje je članica i Općina Bistra, u Krapini je ovoga ponedjeljka održala redovnu sjednicu Skupštine, s koje od važnijih tema izdvajamo usvajanje izvještaja o radu i financijskog izvještaja za 2016. godinu te usvajanje plana rada i financijskog plana za sljedeću godinu.

Aktivnosti u 2016. godini su se bazirale na ostvarivanju suradnje s ostalim LAG-ovima, edukaciji članstva te na osiguravanju sredstava za daljnji rad. Temeljem mjere 19.2. Programa ruralnog razvoja LAG je osigurao 11,7 milijuna kuna, s mogućnošću da se taj iznos poveća na 12,3 milijuna kuna, kojim sredstvima će se financirati cca 100 projekata, čiji sadržaji su obuhvaćeni Lokalnom razvojnom strategijom LAG-a.

Veliki iznos odobrenih sredstava i planiranih projekata već sada, i prije objave natječaja, iziskuje kvalitetnu pripremu prijavitelja projekata, članica LAG-a, kako bi se temeljem istih prošlo na natječajima, odnosno zadovoljile pojedine potrebe jedinica lokalnih samouprava, OPG-ova, udruga i drugih članica.