Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Preuzmi letak [399.35 KB]

U SLUČAJU POTRESA

Minimalno  se krećite tijekom  potresa. Nastojite  što kraćim putem doći do najbližeg  sigurnog  mjesta.  Ostanite u kući dok potres ne prestane, a zatim što mirnije izađite na otvoreni prostor podalje od građevina. Barem za  djecu nastojte ponijeti tople odjevne predmete i pokrivače. Ponesite dokumente, novac i lijekove za bolesne članove obitelji. Ako ste u mogućnosti, ponesite i prvu pomoć kao i hranu i vodu.

AKO STE U ZATVORENOM POSTORU:

Prislonite se uz kut nosivog zida. Ostanite daleko od stakla, prozora, vanjskih vrata i vanjskih zidova, te svega što bi moglo pasti, rasvjete  ili namještaja. Većina ozljeda tijekom potresa dogodi se kada ljudi panično istrčavaju na otvoren prostor. Ljude najčešće ranjavaju predmeti koji padaju (građevinski materijal, električni kablovi, plinske instalacije i slično.)

AKO STE POD RUŠEVINOM

Ne palite šibice ili upaljače. Kretanje smanjite na minimum. Pokrijte usta maramicom ili dijelom odjeće. Pokušajte ostati smireni i lagano udarajte po cijevima ili zidu tako da Vas spasioci mogu pronaći. Koristite zviždaljku, ako je imate. Ne vičite ako ne morate – vikanje može uzrokovati udisanje opasne količine prašine.

NAKON POTRESA

Budite spremni za ponovno podrhtavanje tla. Naknadni potresi slabije su jakosti od glavnoga udara, ali su opasni utoliko što mogu uzrokovati dodatne štete na već oštećenim građevinama.

Ovim putem Vas obavještavamo da se za potrebe izvođenja vježbe neće upotrebljavati  sredstva opasna po ljude i životinje, te da nema nikakve opasnosti za okolno stanovništvo. Također Vas obavještavamo da će na lokaciji vježbe promet u tom vremenu biti zatvoren, pa Vas molimo za razumijevanje.

 

Pozivamo Vas da prisustvujete izvođenju vježbe koja će se održati  u Bistri, 11.  lipnja 2016. s početkom u 10:00 sati, na lokaciji

Gornja Bistra, Specijalna bolnice za kronične bolesti dječje dobi, Bolnička 21.

Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije

Remetinečka 75C, Zagreb
Telefon: 01/6565500
Fax: 01/6526740

www.vzzz.hr