Bistra obilježila Dan općine i župe

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Općine Bistra jučer su obilježeni Dan Općine Bistra i Dan Župe Bistra.
Kao i obično, Kulturni centar Bistra bio je ispunjen u potpunosti brojnim uzvanicima i gostima iz Zagrebačke i susjednih županija te Zagreba.
Sjednicu su otvorili i predstavili rad Općine u tekućoj 2023. godini predsjednik Općinskog vijeća Krešimir Gulić i načelnik Danijel Drviš, koji su osim zadovoljstva s tekućom godinom najavili i nove razvojne projekte, koji stoje pred Bistrom u sljedećem razdoblju.

U posebno svečarskom dijelu sjednice uručena su javna priznanja za 2023. godinu, pojedincima, gospodarstvenicima i udrugama za njihov ukupni rad tijekom ove godine, kojim su doprinijeli svekolikom razvoju našeg kraja i promidžbi Općine Bistra.
Ovoga puta dodijeljeno je 10 priznanja, dvije Zahvalnice Siniši Hajdinu i Ivi Jelkiću, dvije Medalje Ženskoj školskoj malonogometnoj ekipi i Emanuelu Viciću, pet Povelja Nedeljku Škrlinu, Davoru Pismaroviću, Danijelu Špoljaru, Robertu Brezcu i Udruzi vinogradara te jedna Nagrada Općine Bistra Franji Novoselu.

U ime brojnih nazočnih gostiju pozdravne riječi domaćinima i čestitke dobitnicima javnih priznanja uputili su izaslanik predsjednika Hrvatskog sabor Davor Ivo Stier, izaslanik predsjednika Vlade i zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec i načelnica Općine Marija Gorica Marica Jančić.

Po završetku Svečane sjednice održan je svečani domjenak i druženje uzvanika i gostiju, u prostorijama DVD-a Bistra.

Skip to content