Bistranski vinari ponovili odličnu berbu medalja

Udruga vinogradara sv. Nikole Bistra jučer je u Vinskom podrumu u Poljanici priredila novo ocjenjivanje vina, koje je, sada već gotovo uobičajeno, rezultiralo osvajanjem brojnih odličja te time opetovano potvrdila da se u Bistri proizvode i piju odlična vina.
Na ovogodišnjem ocjenjivanju prijavljeno je bilo 75 uzoraka, u broj isto kao i prošle godine, od kojih 69 uzoraka bijelih sorata, 3 uzorka ružičastih vina (rosé), 2 crnih vina i jedan uzorak vina od višnje.
Peteročlana stručna komisija, predvođena predsjednikom Vedranom Plihtom, nakon višesatnog ocijenjivanja bistranskim vinima dodijelila je 18 zlatnih medalja, 34 srebrnih, 15 brončanih i 3 priznanja, dok je ovoga puta bilo samo 5 odbačenih uzoraka vina.
Temeljem postignutih rezultata, bistranski vinogradari i ove godine mogu biti zadovljni osvojenim medaljama, kao najboljom potvrdom njihovog predanog rada u u vinogradima tijekom prošle vinogradarske godine, kao i sa uspješnim podrumarenjem.
Kao i ranijih godina, podjela odličja bit će upriličena na godišnjoj skupštini, na kojoj će se proglasiti i šampionsko vino.

Skip to content