DVD Bistra – godinu priveli kraju građevinskim zahvatima

Kraj godine za bistranske vatrogasce bio je ispunjen brojnim aktivnostima, od kojih od većih izdvajamo sanaciju krova i prostorija na katu doma od šteta nastalih u srpanjskom nevremenu. Ovim radovima napravljeni su nova krovna konstrukcija i pokrov na polovici doma, dok je u skorašnje vrijeme planirana i zamjena druge polovice.

Osim ovih radova napravljena je i ugradnja novih preklopnih vratiju, kojima je od pet vratiju zamijenjeno njih četiri, dok je ugradnja preostalih petih vratiju planirana uz skorašnje radove na rekonstrukciji spremišta. Ukupna vrijednost ovog zahvata iznosi 40 tisuća €, od kojih je 90 % osigurano putem natječaja LAG-a Zeleni bregi, preko fondova Europske unije, da bi ostatak od 10 % bio financiran sredstvima iz općinskog proračuna.

Nadalje, vatrogasci uz rekonstrukciju spremišta vozila planiraju i radove na uređenju garderobe, sanitarnih čvorova i kupaonica te nabavu vozila kapacitete 7000 litara vode, kako bi se povećala sigurnost i neovisnost u osiguranju dovoljnih količina vode u požarnim situacijiama. Sve navedeno, osim redovite pomoći Općine Bistra, napravit će se na način kao i dio koji je već napravljen, odnosno uz sudjelovanje dijela poduzetnika kroz novčane donacije, pružanjem uslugama i nabavkom materijala. Ukupnim aktivnostima DVD Bistra još jednom potvđuje kako svojim znanjem i sposobnostima te opremljenošću vozilima i opremom spada u vrh vatrogasnih društava Hrvatske.

Skip to content