Jan Flegar – dobar nastup na Svjetskom prvenstvu i drugo mjesto na Prvenstvu Hrvatske U-21

Bistranski taekwondo borac Jan Flegar, koji nastupa za zagrebački Jastreb, nastavio je s odličnim borbama i osvajanjem novih odličja.
Tako je u drugoj polovici svibnja nastupio na U-21 Prvenstvu Hrvatske, na kojem je osvojio drugo mjesto i srebrnu medalju, uz napomenu kako je s nepunih 17 godina nastupio u starijoj dobnoj selekciji.

Zahvaljujući dobrim nastupima Flegar je pozvan u hrvatsku seniorsku reprezentaciju, u koju ulazi kao njezin najmlađi član te s kojom, krajem svibnja i početkom lipnja, nastupa na Svjetskom seniorskom prvenstvu, održanom u Bakuu, u Azerbajdžanu.
Flegar je nastupio u kategoriji do 58 kg, prošao je prvo kolo, da bi u drugom kolu izgubio od 24-ero godišnjeg Španjolskog borca Adriana Vicente Yunte, kasnijeg osvajača brončane medalje.
Da podsjetimo, hrvatska reprezentacija na ovom je svjetskom prvenstvu ostvarila odlične rezultate, s osvojene 2 zlatne, 1 srebrnom i 3 brončane medalje, dok je Janu Flegaru sam nastup na ovoj jakoj smotri taekwondo boraca bio nagrada za dosadašnji trud te bogato iskustvo i motivacija za sljedeće nastupe.

Skip to content