Već uobičajeno, početak godine vrijeme je održavanja godišnjih skupština bistranskih udruga, čiju nisku je ove godine otvorio Muški pjevački zbor Bistrani.

Na skupštini, održanoj 7.veljače, raspravljali su o svojim prošlogodišnjim aktivnostima, održanim brojim koncertima, drugim nastupima te probama, kao i intenziviranju suradnje s drugim zborovima i udrugama.

Prošle godine Bistrani su promijenili umjetničkog voditelja, koja uloga je povjerena Damiru Šumečkom, a sam zbor je ojačan s četiri nova pjevača.

O financijskom stanju udruge članove je upoznao njihov predsjednik Davor Pismarović, koji je naznačio i smjernice za 2019.godinu, u kojoj će težište biti daljnje popunjavane zbora novim članovima. Vezano uz nastupe naglasili su želju da se na županijskoj smotri kvalificiraju u natjecateljsku grupu, dok ih od važnijih nastupa očekuje samostalni koncert povodom Dana Bistre, koji će se održati u lipnju.

Osim brojnih poslova vezanih uz probe i nastupe, zbor aktivno promišlja i o vlastitom medijskom predstavljanju, koje ostvaraju putem svoje internetske stranice, ali i putem raznih medija; radija, televizije, interneta i tiskovina.